musical performer - sanger - skuespiller - danser
Facebook icon Twitter icon YouTube icon Twitter icon DSF icon Instagram icon
English flag

Biografi

2014 startede med et brag! Det var en kæmpe opgave at få lov at lægge stemme til Prins Hans i den danske udgave af Disney's FROST. Og det kan vist ikke skjules at filmen var og er et hit med enorm succes. Der blev også tid til en genopsætning af Grease i Tivolis Koncertsal og derefter var der endnu engang Disney-opgaver i kikkerten. Dog først et nogle koncerter på Knudsens i Holstebro før turen gik mod en tur til New York, med masser af undervisning og forberedelse - og ja, også til at suge til sig i den fantastisk inspirerende by. Men så startede den næste eventyr; nemlig med rollen som Prins Erik i Disneys Den Lille Havfrue, som spillede på Operaen samt på Fredericia Teater. Endnu engang var der tale om en enorm succes, på trods af lidt ekstra premiere udfordringer i form af bistik og brandalarmer. Premieren blev dog gennemført i bedste "the show must go on"-stil. Endnu engang kom selveste Alan Menken på besøg og udover at se Den Lille Havfrue, så han også en workshop af en ny (gammel) forestilling, som Alan Menken skrev før Little Shop Of Horrors. Igen en kæmpe oplevelse. Året sluttede af med en velgørenhedskoncert med kollegaen Tim Schou som via StageIt blev livestreamet til 20 lande. Og til allersidst blev det til medvirken i teaterkoncerten Dejlig Er Haven på Holbæk Teater, hvor teksterne var af Johannes Møllehave.

2013 var et begivenhedsrigt år med mange store udfordringer i ind- og udland. Årets første premiere var på Fredericia Teater i forestillingen The Drowsy Chaperone i rollen som Robert Martin. Derefter lød næste opgave på at være solist ved The Night of 1000 Stars i selveste Royal Albert Hall i London. JGPC producerede denne velgørenhedskoncert, som samtidigt var en hyldelst til Harold "Hal" Prince, til fordel for The Carol Keating Foundation. Se billeder her. Blandt de øvrige medvirkende var bla. den originale Sweeney Todd på Broadway, den legendariske Len Cariou. En anden legende besøgte Danmark og det var komponisten bag et hav af Disney-successer, Alan Menken, som for øvrigt er den mest oscarvindende nulevende person. Disney og Fredericia Teater lavede en hyldestkoncert for Alan Menken, og som afslutning sang Christian nummeret Santa Fe fra broadway-hit musicalen, Newsies. Det var en kæmpe oplevelse at synge med selveste Alan Menken ved klaveret.

Efter næsten 4 års arbejde med 4 workshops blev det også tid til kulminationen og (den foreløbige) afslutning på eventyret om Esaura. Forestillingen fik først i juni den sidste omgang workshop og derefter blev den produceret i fuld størelse på Fredericia Teater. En CD med uddrag af musikken blev også udgivet og kan bestilles her. Det blev også til endnu 2 koncerter på St James Theatre, London, sammen med John Bucchino . Samt yderligere en velgørenhedskoncert Kræftensbekæmpelse på Nordfyn. Året blev afsluttet med et ny engelsk eventyr. Opgaven lød på at spille med i en såkaldt "panto" i England. Det var som Prince Antonio i Sleeping Beauty på Aylesbury Waterside Theatre produceret af First Family Entertainment.

2012 bød på rollen som Roger i Grease. Forestillingen spillede i Koncertsalen i Tivoli samt i Aarhus Musikhus med utroligt mange glade publikummer i salen begge steder. Efterfølgende blev det til stor Forårskoncert i filmmusikkens tegn med Fredericia Byorkester. Ydermere er det også blevet til endnu en omgang i hovedrollen som Christian Jensen i reading/workshop på musicalen Esaura med manuskript af Mads Æbeløe Nielsen og musik af den amerikanske komponist John Bucchino. Sidstnævnte afholdte koncert i København i forsommeren med en flok skandinaviske sangere som gæsteoptrædende, hvor Christian var gæstesolist.

I 2010 og 2011 fyldte især én forestilling utroligt meget. Den omtalte forestilling var Mamma Mia, hvor udfordringen lød på rollen som den unge brudgom, Frej. Prøverne begyndte i august 2010 og efter den store premiere d. 15. oktober 2010 i Koncertsalen i Tivoli spillede forestillingen hele 150 gange. Mere end 150.000 publikummer nåede at se forestillingen i København på de omkring 6 måneder hvor Mamma Mia spillede. Kun afbrudt af en reading/workshop på tidligere nævnte Esaura, spillede Mamma Mia også i Aarhus Musikhus, hvor yderligere 40.000 publikummer nåede at opleve forestillingen.

Forinden da havde 2010 også været fyldt af andre spændende opgaver, hårdt arbejde og spændende oplevelser. Årets første forestilling var High School Musical 2Fredericia Teater, som også tog på en Danmarks turné. Det var i rollen som Zeke samt understudy på Troy at Christian kunne opleves i en forestilling fyldt med høj energi. Han spillede rollen som Troy i næsten en femtedel af forestillingerne. Efterfølgende stod det på forestillingen My Fair Lady på Gamle Scene på Det Kongelige Teater, hvor han medvirkede som ensemble samt understudy på Jamie. Under scenekunstens prisuddelings show Reumert var Christian på scenen hele tre gange, da han både optrådte med uddrag fra My Fair Lady og High School Musical 2. Sidstnævnte løb af med prisen for Årets Musikforestilling. Sommeren bød på endnu en stor og spændende udfordring med workshop/reading af den nyskrevne dansk/amerikanske musical Esaura. I sensommeren blev der også tid til en slotskoncert på Hindsgavl Slot på Fyn. Under titlen Swingende Slotskoncert blev der i skøn samspil med JRs Big Band og Christina Elisabeth Mørkøre skabt en skøn eftermiddag i slotshaven.

Efteråret 2009 bød på forestillingen Les Misérables på Det Ny Teater i rollen som Courfeyrac samt understudy på Marius. Christian var på flere gange i rollen som Marius.

I september 2008 fik Christian sin professionelle debut på den danske musicalscene som hovedrolle indehaver i Gladsaxe Ny Teaters opsætning af Andrew Lippas musical The Wild Party i rollen som Black.

Selvom Christian stadig var under uddannelse fik han tilbud om flere engagementer som han ikke kunne sige nej til. Et var, da han fik tilbudt at synge hovedrollen som den russiske skakspiller Anatoly Sergievsky i en koncertopførelse af musicalen Chess med Sønderjyllands Symfoniorkester i februar 2008. Det var i forlængelse af den optræden at Christian fik tilbudt at komme til London 3 måneder senere i maj 2008 og medvirke i Chess in Concert i selveste Royal Albert Hall i London som en birolle, Viigand, men samtidigt som understudy på Josh Groban som Anatoly Sergievsky. På scenen optrådte han bl.a. sammen med musicalstjerner som Idina Menzel, Adam Pascal, David Bedella, Clarke Peters, Kerry Ellis og selvfølgelig tidligere nævnte Josh Groban.

Christian blev færdiguddannet på Det Danske Musicalakademi i Fredericia juni 2008. Den 3-årige uddannelse indeholdte to scenetjenester på henholdsvis Fredericia Teater 2007 på forestillingen ”Spillemand på en Tagryg, samt Folketeatret.dk 2007/08 på forestillingen ”Jesus Christ Superstar”. Uddannelsen afsluttedes med en afgangsforestilling på Fredericia Teater som bestod af uddrag fra hele to forestillinger. Den ene forestilling var Thoroughly Modern Millie (Helt Igennem Moderne Millie), som er en forholdsvis ukendt forestilling i Danmark, hvor Christian havde rollen som Mr. Trevor Graydon. Den anden forestilling var den mere kendte forestilling HAIR, hvor Christian havde rollen som Berger.

Foråret 2007 blev Christian optaget som forsanger i orkesteret Tennis og har siden da sat gang i festen rundt omkring i landet med resten af Tennis slænget. Tennis er et kopiorkester med en sans for at fyre op under publikums dansesko og syng-med-stemmer – og så er der lige den lille gimic at der spilles musik i tennis tøj. Haze (Harboøre Musikfestival), Skanderborg Festival, Zentropa - Berlin Filmfestival og Boblen - Århus Festuge er bare et lille udsnit af referencerne.

Christian har også deltaget i en vifte af andre koncerter bl.a. Nordiske Dage samt Telegrafregimentets Fødselsdagskoncert på Fredericia Teater 2006.

I 2004 deltog Christian i sangkonkurrencen Unge Sangere i Ikast og fik både publikusmprisen samt førstepladsen i musicalsang.

Christian er født og opvokset i Holstebro og det var også her de musikalske frø blev sået. Den første audition til egenproduktioner i Holstebro Musikteater førte til en hovedrolle som Claude i musicalen HAIR og herefter medvirkede han flere andre musicals eksempelvis Chess, Rent, Cabaret – i sidstnævnte havde Christian igen en hovedrolle som den unge forfatter Clifford Bradshaw i Cabaret. Det blev også til en hovedrolle i Herning Kongrescenter som Topper i den danske musical Askepop.

Site design by Style Websites